guifi.net en el BccN Barcelona Creative Commons Film Festival

Una gran pareja de baile: guifi.net invitada al BccN Festival Barcelona 2017 “Legalitats i infraestructures del comú”.

Dijous 08 juny. 18h- 20h. Aula Col·lectiu Ronda (trafalgar, 50)
30 places. Accés lliure amb reserva prèvia al web.
Sessió a càrrec de Efrain Foglia, membre de guifi.net

BccN Barcelona Creative Commons Film Festival és un festival de cinema i cultura digital que desenvolupa la seva programació tant en jornades de coneixement com en projeccions i debats situats a l’encreuament entre la cultura lliure, l’activisme i l’apropiació tecnològica. Tot això des de projectes i experiències amb el comú denominador de l’audiovisual com a eina de transformació i amb la voluntat d’explorar el moment digital que vivim i la construcció social derivada de l’ús de tecnologies i dinàmiques compartides i obertes.

La gestió col·lectiva dels comuns és tan vella com el que autodenominem civilització humana; és més, la construcció de les primeres infraestructures col·lectives marquen per als historiadors el principi de la civilització, el pas de la prehistòria a la història. De les canalitzacions d’aigua egípcies i sumèries a la gestió cooperativa dels recursos naturals, l’ésser humà ha anat creant legislacions que en moltes ocasions són més garantistes del dret individual que del col·lectiu.

En els darrers anys, un rierol s’obre camí entre les preses de la civilització neoliberal, la idea dels béns comuns es planteja com a alternativa a la gestió privada de béns i fins i tot de governs estatals i municipals.
El repte que tenim per davant és considerable, construir infraestructures dels comuns significa travessar la dualitat entre la propietat pública o privada, trencar els vells paradigmes ideològics que es van confrontar salvatgement al segle XX i obrir el camp dels possibles.

guifi.net és una d’aquestes experiències, basada en la construcció col·lectiva d’una infraestructura de comuns. Al llarg de més d’una dècada, el projecte ha xocat amb la legislació del món analògic i privatiu. Compartirem la seva experiència en la construcció de la xarxa comunitària més gran del món i les seves reflexions sobre com es podrien incorporar continguts audiovisuals a una xarxa d’aquestes característiques. D’igual forma, reflexionarem sobre els límits legals i oportunitats pel món audiovisual en un ecosistema com el de guifi.net.

info

 

posted on Miércoles, mayo 31st, 2017 by efrain2012 in Sin categoría

0 Comments

Leave Comment